Share

устойчива работна среда

GOLDLINE

Офис Сграда с Устойчива Работна Среда

01

GOLDLINE

ПЪРВОКЛАСНА ОФИС СГРАДА С УСТОЙЧИВА РАБОТНА СРЕДА НА ТОП ЛОКАЦИЯ

Основни характеристики:

GOLDLINE е уникален за България проект. Бутиковата бизнес сграда получава една от най-високите до момента за страната оценки по международен стандарт за устойчиво развитие. Инвеститорите – двама братя, посветили живота си на планината и зимните спортове, приемат за лично предизвикателство създаването на подобен пример за пълна симбиоза между съвременните корпоративни изисквания, обществото и околната среда. “Смарт” сградата е вдъхновена от световно известни пионери в природосъобразното строителство с нулев отпечатък като P.U.C. – Сан Франциско, The Edge – Холандия, Energy Academy Europe – Дания и други.

В някои от модерните офис сгради в България са използвани подобни системи, но никога досега не са предлагани като комплексно решение на местния пазар. Без никакви компромиси, за всеки елемент в сградата е избран за доставчик лидер в своята област: главен изпълнител MARKAN, фасадни системи Schüco, стъкла Saint-Gobain, асансьори OTIS, и др.

Емблематичната фасада е решена в комбинация от базалт и стъкло. “Златни” елементи подчертават основния мотив на визията: „Goldline“. Стилният интериор с гъвкави етажни разпределения отговаря напълно на очаквакванията на взискателни компании. Размерът на площите е съобразен с пазарните нужди, като всеки наемател се чувства значим и важен.

Благодарение на покривната соларна електроцентрала, иновативните технологии и най-съвременните системи за топлоизолация, Бизнес център GOLDLINE има стойности за енергийна ефективност, близки до тези на пасивните сгради, като използва почти изцяло енергия от възобновяеми източници.

Максималното използване на естествена светлина, качествената шумоизолация, индивидуален температурен комфорт и многостепенно третиран свеж въздух осигуряват пълно удовлетворение дори на най-взискателните потребности.

Последният етаж на сградата предлага панорамна зона за контакт с урбанистичната среда, с неповторима гледка към планините, ограждащи столицата на България.

02

Системи, Елементи и Доставчици

GOLDLINE предлага за първи път на българския пазар най-модерните сградни системи като комплексно решение. Без никакви компромиси, за всеки елемент в сградата е избран за доставчик лидер в своята област:

03

ТОП БИЗНЕС ЛОКАЦИЯ

GOLDLINE, заедно с няколко съседни офис сгради, оформят една от най-оживените бизнес зони в България. Разположен на основната градска магистрала на столицата – бул. Цариградско шосе и ул. Йерусалим, обектът се отличава с отлична пряка видимост и с удобна директна автомобилна връзка, без необходимост от заобикаляне по еднопосочни улици, по всички направления. На броени метри пред входа на сградата се намира един от най-популярните търговски центрове в града – The Mall. На няколко минути пеша има спирка на Метролиния 1. На разположение са подземен и надземен паркинг.

Автомобилен достъп

 • Център на София: 5-6 km, 8 мин.
 • Летище София: 4-5 km, 5 мин.
 • Централна ж.п. гара / Автогара: 6-7 km, 15 мин.
 • Изходни магистрали (Истанбул, Атина, Виена): 6-7 km, 8 мин.
 • Интер Експо Център / Capital Fort Бизнес център: 2 km, 4 мин.
 • Бизнес Парк София: 4 km, 8 мин.

Пешеходен достъп

 • The Mall, Европейски Търговски Център, Хермес парк: 200 m, 3 мин.
 • Младост 1 Метро станция: 850 m, 10 мин.
 • Новотел София / Хотел Метрополитан (4 звезди): 300 m, 4 мин.
 • Фитнес зали: 200 m, 2-3 мин.
 • Ресторанти / Fast food: 100-200 m, 1-2 мин.
 • Многопрофилна болница „Света Анна“: 900 m, 10 мин.
04

АКЦЕНТИ

Устойчиво развитие без негативно влияние върху околната среда.

0

квадратни метра

Обща Застроена Площ

0

квадратни метра

Етажна Площ

0

сантиметра

Светла Височина в Офисите:

05

GOLDLINE ЗА БИЗНЕСА

Бутикова сграда за взискателни клиенти

Сертификат за устойчиво развитие BREEAM с оценка Excellent.

Устойчивото развитие и дълговечност на използваните активи, без негативно влияние върху заобикалящата ни среда, са потвърдени със сертификат по британския стандарт BREEAM с оценка Excellent. Сертификатът показва цялостната отговорност както на инвеститора, така и на бъдещите ползватели към обществото и природата.

 • БИЗНЕС ЛАЙФСТАЙЛ
  БИЗНЕС ЛАЙФСТАЙЛ
 • ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОР
 • ФАСАДНА МУЛТИМЕДИЯ
  ФАСАДНА МУЛТИМЕДИЯ
 • ОБЩИ ПРОСТРАНСТВА
  ОБЩИ ПРОСТРАНСТВА
 • ПЕСТЕНЕ НА РЕСУРСИ
  ПЕСТЕНЕ НА РЕСУРСИ
 • СВЪРЗАНОСТ И НЕЗАВИСИМОСТ
  СВЪРЗАНОСТ И НЕЗАВИСИМОСТ
06

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА УСТОЙЧИВОСТ

За тази „Умна“ сграда, вдъхновена от световни пионери в природосъобразното строителство с нулев отпечатък може да се даде като пример за устойчива „симбиоза“ между короративни изисквания, общество и околна среда.

%

Намален енергиен разход

%

Спестена вода

%

Отворена "Зелена" площ

07

GOLDLINE ЗА ТЕБ

Фокус върху индивида и професионалния му лайфстайл

Устойчива работна среда – усещане за хармония и увереност в бъдещето.

Доскоро за мнозина първите асоциации, свързани с понятието “офис сграда” са студени и неуютни форми от метал и стъкло, затворени и изолирани пространства, място за работа и нищо повече от звън на телефони и тракане на клавиатури. Мисия на GOLDLINE е да се променят напълно тези представи. Сградите не бива да приличат просто на декор – впечатляващ и ефектен, но празен от усещане. Здравословната среда и пространството, в което Човекът има своето кътче уют и в него може да общува с другите, създават чувство за равновесие и увереност в бъдещето. А именно равновесието и увереността в бъдещето биха били невъзможни, без категоричната хармония с природата и едно ново, променено отношение на бизнеса към заобикалящата ни среда.

 • БАЛАНС
  БАЛАНС
 • СВЕТЛИНА
  СВЕТЛИНА
 • КЛИМАТИЗАЦИЯ
  КЛИМАТИЗАЦИЯ
 • АСАНСЬОРИ
  АСАНСЬОРИ
 • ДОСТЪП
  ДОСТЪП
 • ОТДИХ
  ОТДИХ
08

Публикации и мнения

09

GOLDLINE ЗА ПРИРОДАТА

Бизнес и околна среда в устойчив унисон

Лична ангажираност и вяра, че бизнесът трябва да се грижи за околната среда.

Инвеститорите в GOLDLINE силно вярват, че бизнесът следва незабавно да пренасочи цялостно вниманието си към максимално опазване на околната среда. Всички сградни елементи, съоръжения и консуматори следва да отговарят минимум на Енергиен клас A+.

 • ЕКОЛОГИЧЕН ТРАНСПОРТ
  ЕКОЛОГИЧЕН ТРАНСПОРТ
 • ГРИЖА ЗА ВОДАТА
  ГРИЖА ЗА ВОДАТА
 • ИНТЕЛИГЕНТНО ОЗЕЛЕНЯВАНЕ
  ИНТЕЛИГЕНТНО ОЗЕЛЕНЯВАНЕ
 • МОНИТОРИНГ И АНАЛИЗ
  МОНИТОРИНГ И АНАЛИЗ
10

Лица на фокус

Братята Лъчезар и Пваел Главинови решават да инвестират построяването на емблематична бизнес сграда, като пример и демонстрация на единственото правилно и отговорно отношение на бизнеса към Средата и наследството, което оставя за следащите поколения.

11

Агенции и търговски представители

GOLDLINE се представя от брокери със със световна репутация

БИЗНЕС ЛАЙФСТАЙЛ

ИДЕАЛЕН БАЛАНС НА ДЕЙНОСТИТЕ В МОДЕРНИЯ БИЗНЕС ЛАЙФСТАЙЛ.

Сградата е проектирана и изпълнена така, че да отговори на най-взискателните изисквания на компании в областта на IT, BPO, фармация, финанси и други. Разработени са гъвкави варианти на преграждане при нужда на отворените пространства в отделни кабинети и зали. Към всяка такава схема сградните системи (климатизация, вентилация, BMS, видеонаблюдение, електрозахранване, мрежи и комуникации, отваряеми фасадни елементи и др.) работят перфектно, без да е необходима преработка.

ИНТЕРИОР

ГЪВКАВ МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН ИНТЕРИОР И ЛЕСНО АДАПТИРАНЕ НА ПРОСТРАНСТВАТА КЪМ СПЕЦИФИЧНИ ИЗИСКВАНИЯ.

Правоъгълната форма на сградата дава възможност за лесно адаптиране на физическите пространства към функционалните изисквания и спецификите на различни наематели. Офисите са проектирани с двоен под и таванни скари, през които динамично и според конкретните нужди дискретно да се полагат инсталации, необходими на компаниите-ползватели. В работните помещения е постигната светла височина от минимум 285 см, отговаряща на най-строгите изисквания и осигуряваща максимален комфорт на служителите. За благоприятна работна атмосфера и дискретна среда в офисите подовете, стените и таваните са изолирани със звукопоглъщащи материали, които възпрепятстват появата на натрапчиви странични шумове.

ФАСАДНА МУЛТИМЕДИЯ

УНИКАЛНА ЗА БЪЛГАРИЯ ПО РАЗМЕРИ И ЛОКАЦИЯ ФАСАДНА МУЛТИМЕДИЯ.

Много често необходимостта от брандиране на бизнес сградите и разполагане на голям брой различни лога на компаниите-наематели води до буквално унищожаване на архитектурната естетика. При GOLDLINE за пръв път в България е проектиран и вграден в сградната визия LED дисплей с висока разделителна способност. На огромна фасадна площ от 30 квадратни метра се предоставя изключителна възможност за представяне на компаниите-наематели. Внушителна мултимедия и графични послания ще се визуализират пред милионната аудитория на една от най-оживените зони на Столицата.

ОБЩИ ПРОСТРАНСТВА

ЛУКСОЗНИ ОБЩИ ПРОСТРАНСТВА.

Ключов елемент на сградата са луксозните интериори на общите части. Дизайнът на тези пространства се подчинява на цялостната философия на архитектурния образ на GOLDLINE: уют в динамиката на големия град и пълна хармония с природата. Обърнато е внимание на визията както на входното фоайе на сградата, така и на други ключови елементи: етажните площадки, интериора на асансьорите, панорамната зона за отдих и социални контакти на последния етаж. Стълбището е приятно изпълнено в естествен материал – гранит, с висока степен на противоплъзгане и стимулира активните хора за малко “спорт” по време на работа.

ПЕСТЕНЕ НА РЕСУРСИ

Основен акцент върху пестенето на ресурси.

Топлоизолация и енергийна ефективност надвишават най-строгите съвременни изисквания. Иновативни системи и технологии, използвани в сградата, намаляват енергийните разходи с над 80%, разходите за вода с над 90%. Системи за защита от водопроводни аварии гарантират безгрижно използване и неприкосновеност на активите.

СВЪРЗАНОСТ И НЕЗАВИСИМОСТ

Отлична енергийна и комуникационна свързаност.

Гарантирана е непрекъснатост на електрозахранването благодарение на собствен трафопост с три независими точки на присъединяване към мрежата, покривна фото-волтаична електроцентрала, батерийно стопанство и дизел генератор. Тройно подсигурени трасета за комуникационно обезпечение на сградата осигуряват директна високоскоростна оптична свързаност към повечето интернет мрежи и доставчици в България.

БАЛАНС

Работа, забавление и социални контакти.

Цялостната архитектурна концепция поставя Човека в центъра на една хармонична и устойчива работна среда. Основните ползватели на бизнес площи в съвременните общества са екипи от млади хора, които възприемат работния процес по съвсем нов начин. Все по-често офисите са оборудвани със зони за допълнителни дейности, а балансът между труд, забавление, личен живот и социални контакти е приоритет, който се пренася в работната среда.

СВЕТЛИНА

Естествена светлина, активна слънцезащита и адаптивно LED осветление.

Високоселективните стъкла от световния лидер Saint-Gobain, както и правилното проектиране на работните пространства, позволяват максималното използване на естествена светлина и намаляват нуждата от климатизация. Тройни стъклопакети от ламинирани триплекс, осигуряващи сигурност за обитателите и абсолютна шумоизолация. Активна слънцезащита, управлявана от метео-станции, възпрепятства заслепяване и проникване на нежелана слънчева радиация. Надеждно управление на димируемото LED осветление чрез сензори гарантира постоянна осветеност на работното място по зададени от потребителя параметри.

КЛИМАТИЗАЦИЯ

Интелигентни климатични и вентилационни системи.

Иновативна вентилационна система, контролирана от сензори за CO2, доставя темпериран свеж въздух, филтриран на няколко нива. Климатична инсталация от най-висок клас предлага прецизни температурни настройки, при максимална степен на комфорт в отделните зони.
Паралелно отваряеми прозорци осигуряват изключително важната от психологическа гледна точка възможност на обитателите за контакт с динамиката на големия град.

АСАНСЬОРИ

Надеждни асансьори от най-висок клас.

С цел да се осигури максимално удобство на наемателите, на техните служители и гости, GOLDLINE ще разполага с три високоскоростни асансьора от световния лидер OTIS, с просторни кабини за 12 лица. Това е почти двойно повече от изчисленото чрез подробен анализ по време на предпроектните проучвания. Специална система за предварително планиране на трафика, свързана пряко с контрола на достъп до сградните пространства, командва асансьорите и спомага за тяхната ефективност, като многократно съкращава времето за чакане и пътуване. Иновацията OTIS REGEN VF drive осигурява възможност на асансьора в определени ситуации да не консумира, а произвежда електричество, използвайки кинетичната и гравитационната енергия.

ДОСТЪП

Достъпна за всички среда по най-високи критерии.

Осигурена е достъпна среда по най-високи критерии както за хора с двигателни увреждания, така и за незрящи до всички сградни елементи в GOLDLINE: тротоари, входни фоайета, магазини, офиси, санитарни възли, коридори, асансьори, общи пространства, бистро-лоби бар, тераси, паркинги и двор.

ОТДИХ

Озеленени открити пространства за отдих, хранене и социални контакти.

Ресторант – бистро обслужва ексклузивно работещите и гостите на сградата. Над 40% от откритите пространства, включително покривните тераси представляват богато озеленено парково пространство и място за отдих. По две тераси на всеки етаж осигуряват възможност на обитателите за бързо „бягство“ от класическата офис среда, като алтернативно работно място на открито или за социални контакти.

ЕКОЛОГИЧЕН ТРАНСПОРТ

Стимулиране на екологични превозни средства.

 

Няколко паркоместа са оборудвани със зарядни станции за електрически автомобили, захранвани от сградната фотоволтаична централа с енергия с нулеви емисии. Така се стимулира транспорта на бъдещето още днес, като се елиминират всякакви негативни влияния върху природата както от сградните нужди, така и от градското придвижване на служителите и гостите. Предвидени са места за велосипеди, а сградата е с директен достъп до столичната велосипедна мрежа.

ГРИЖА ЗА ВОДАТА

Грижа за най-ценния природен ресурс – водата.

Около една трета от населението на Земята, над 2.5 милиарда души, изпитват недостиг на чиста питейна вода. Истинско престъпление на съвременните общества е да използват такъв ценен ресурс за измиване на тоалетните. Ето защо, в GOLDLINE цялата дъждовна вода от покрива и двора се филтрира и пречиства в специален резервоар, като така се намалява сградната консумация с над 90%. За подгряването на вода за битови нужди се използват възобновяеми източници.

Като част от сградната автоматизация са предвидени сензори, следящи за нежелани течове и необичайни консумации по цялата водопроводна мрежа. Те ще сигнализират и затварят спирателни кранове, до отстраняване на аварията. Това не само ще гарантира на всички офиси възпрепятстване на щети от наводнения, но и ще спомогне за съхраняване на този така ценен ресурс – водата.

ИНТЕЛИГЕНТНО ОЗЕЛЕНЯВАНЕ

Озеленяване с мисъл за природните ресурси и енергията.

Дори при проектиране на богатото озеленяване се прилагат основни екологични принципи – да се пестят максимално природни ресурси и енергия. По изискване на стандарта BREEAM са предвидени местни растителни видове, които виреят в естествената си среда и не изискват почти никакво изкуствено напояване.

МОНИТОРИНГ И АНАЛИЗ

Модерен мониторинг и анализ на енергийното потребление.

Система за енергиен мониторинг отчита в реално време генерираните и спестените от всеки офис вредни емисии. Ежемесечно и годишно ще бъде организиран конкурс за “зелена компания”, а наградата ще бъде безценна – по-чиста природа и бъдеще за децата ни.